Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Sonic ook in 2016 partner van Vegter Pro Mod Racing in FIA Europees Kampioenschap

vegter.321

Sonic Equipment heeft de samenwerking met Vegter Pro Mod Racing met een jaar verlengd! Vorig seizoen was de naam van het bekende gereedschappenmerk voor het eerst op de Vegter Pro Mod Racing '67 Camaro te bewonderen. De resultaten waren voor beide partijen zo positief, dat David Vegter en zijn team ook dit seizoen Sonic in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap zullen vertegenwoordigen. "Ik ben er trots op dat zo'n vooraanstaand merk voor het tweede jaar op rij zijn naam aan ons team verbindt. We rijden het hele FIA EK en gaan er alles aan doen om de resultaten van vorig jaar te overtreffen", aldus een gemotiveerde Vegter.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Sonic Equipment fabriceert en levert wereldwijd professionele en kwalitatief hoogwaardige gereedschappen, van losse onderdelen tot gereedschapkarren en werkplaatssystemen. De samenwerking tussen Sonic en Vegter Pro Mod Racing, het Nederlandse team dat al jaren in de top van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing meestrijdt, begon in 2015. Het eerste seizoen is beide partijen zo goed bevallen, dat de naam Sonic ook dit jaar op de Vegter Pro Mod Racing '67 Camaro te zien zal zijn. Medio februari komt de nieuwe website van Sonic Equipment online (www.sonic-equipment.com) met daarop alles over het merk en de producten.

vegter.224

David Vegter prijst zich ook gelukkig met het feit dat tevens WVB Holland zijn naam voor het tweede jaar aan zijn team verbindt. "Het is altijd fijn als sponsors aanblijven, want dat is een teken dat men tevreden is over de manier waarop we als team hun naam uitdragen", aldus de coureur van, en drijvende kracht achter Vegter Pro Mod Racing. Vegter zal ook dit jaar weer uitkomen in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. "We hebben alle zeven wedstrijden in ons schema opgenomen, inclusief de meest recent toegevoegde afsluiter van het seizoen op Malta. Aan de Camaro doen we geen grote aanpassingen. De auto is inmiddels volledig gestript, wordt nu nagekeken en weer opgebouwd. Binnen de crew zijn er wel een paar verschuivingen. Twee teamleden konden zich voor dit seizoen niet vrijmaken, maar daarentegen keert Nik Spijker na een paar jaar afwezigheid wel weer in de crew terug. Hoewel er natuurlijk nog wel de nodige werkzaamheden moeten worden verricht, kijk ik nu al uit naar de start van het seizoen", besluit Vegter.

vegter.120

Het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing trapt eind mei af op het Engelse Santa Pod, om na Zweden, Finland, Duitsland en opnieuw Zweden, terug te keren naar Santa Pod. Begin oktober wordt de prestigieuze titelstrijd afgesloten met een wedstrijd op Malta.

banner-gp-nl

vegter.312
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet