Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Geslaagd NitrOlympX-debuut voor Tom van der Wijden

hh_wijden_1

Tom van der Wijden heeft afgelopen weekend zijn internationale vuurdoop gehad. In het omlijstende programma van de wedstrijden om het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing maakte de rijder van Step-a-Side Dragracing tijdens de NitrOlympX op Hockenheim met zijn Goodridge Chevelle zijn internationale debuut in de klasse Pro ET. “Een meer dan geslaagd en indrukwekkend weekend”, aldus Van der Wijden die met een plaats in de achtste finales waardevolle ervaring opdeed.

Tekst: p.r.
Foto’s: Remco Scheelings

Met zijn Goodridge Chevelle had Tom van der Wijden ingeschreven voor de klasse Pro ET, met ruim 35 deelnemers één van de best bezette klassen van de NitrOlympX. Helaas gooide het weer op vrijdagochtend roet in het eten waardoor het aantal kwalificatieruns werd teruggebracht van twee naar één. “In verband met de nieuwe, kortere overbrenging hadden we geen idee wat de auto zou gaan doen. We gingen weg met veel wielspin wat later te wijten bleek te zijn aan een kapotte schokdemper. Daar kwamen we echter pas achter na de kwalificatierun van zaterdag. Er bleek een afstelknop afgebroken te zijn waardoor er geen olie meer in de demper zat. De auto werkte daardoor niet meer optimaal en hoewel we nog wat geprobeerd hebben met de bandenspanning gingen de 60-voettijden dramatisch omhoog. In de eerste eliminatieronde moest ik tegen Sven Lawitschka met zijn snelle witte Kever. Die bleek echter in de line up geen oliedruk meer te hebben waardoor ik via een bye-run automatisch doorging naar de achtste finales”, aldus Van der Wijden.

hh_wijden_2

In deze achtste finales moest de Goodridge Chevelle het opnemen tegen Christian Frei, de nummer één uit de kwalificatie. Door de kapotte schokdemper was het voor Van der Wijden uiterst moeilijk om een inschatting van zijn tijd te maken en dus werd de Step-a-Side-rijder uitgeschakeld door de constant rijdende Zwitser. “We hebben alles bij elkaar een topweekend gehad en het publiek vond vooral de burn outs erg mooi. Nu gaan we de Goodridge Chevelle klaarmaken voor AutoMotoShow 3, de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Drachten. De nieuwe schokdemper is al onderweg en daarnaast gaan we de flex in een ophangpunt aanpakken en verbeteren. Ik heb er dan ook goede hoop op om in Drachten mijn persoonlijke record te verbeteren en weer wat constantere tijden op de klokken te zetten. Ook gaan de voor de NitrOlympX verplichte dempers er weer af.”

hh_wijden_3

De trip van Step-a-Side Dragracing naar de NitrOlympX werd mede mogelijk gemaakt door Goodridge, WVB Holland, JLM Personenvervoer, American ServicePoint, Autoperformance, Underground Metalworks, Mike H. Exclusief Transport en Step-a-Side USA Parts. Tot slot wil Tom van de Wijden zijn speciale dank uitspreken aan supporters Ferry (teamlid) en Eve.

hh_wijden_5
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet