Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Bruno Spengler bezorgt BMW winst als jubileumscadeau (lang)

start
Start van de race met Spengler aan de leiding

Gisteren kondigde hij het al aan: “Het zou mooi zijn als ik ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de BMW M de overwinning zou kunnen binnenhalen.” Vandaag werd het voornemen van Bruno Spengler realiteit: met een galavoorstelling op het 3,629 kilometer korte sprintcircuit van de Nürburgring stelde Spengler voor zichzelf en zijn Beierse werkgever de tweede overwinning van het seizoen veilig. Vanaf pole gestart leidde de Canadees van start tot finish. Hij won voor Audi-rijder Edoardo Mortara en BMW-merkgenoot Martin Tomczyk. Jamie Green werd als vierde de best geklasseerde Mercedes-Benz-rijder in een wedstrijd die weinig actie opleverde. Mike Rockenfeller, Gary Paffett, Robert Wickens, Filipe Albuquerque, Timo Scheider en Augusto Farfus completeerden de top tien.


Tekst: René de Boer
Foto's Willem J. Staat


spengler_actie_1
Bruno Spengler scoorde een loepzuivere hattrick

Jarenlang was er een goede traditie bij de DTM op de Nürburgring: in de oneven jaren won Audi, in de even jaren won Mercedes-Benz. Dat ging al zo sinds 2004! Maar sinds dit jaar is de situatie anders, zoals zoveel in de DTM dit jaar anders is: nieuwe auto’s, een nieuw reglement en voor het eerst sinds 2005 ook weer drie merken aan de start. En prompt ging het derde merk, BMW, in de Eifel met de overwinning aan de haal. Uitgerekend in het weekeinde dat op feestelijke wijze het 40-jarig bestaan van BMW’s sportieve M-divisie gevierd werd, was het Beierse merk een klasse apart, met gisteren al de pole voor Bruno Spengler en vandaag zowel de overwinning als de snelste raceronde voor de Canadees, die daarmee een loepzuivere hattrick scoorde.

jens_marquart_bruno_spengler
Felicitaties van BMW-sportdirecteur Jens Marquardt voor racewinnaar Bruno Spengler

"Perfect weekeinde"
“Een perfect weekeinde: vrijdag vieren we een mooi feest vanwege het 40-jarig jubileum van BMW M, zaterdag staan we op pole en vandaag winnen we”, straalde BMW-sportdirecteur Jens Marquardt. “BMW, M, het Schnitzer-team en de Nürburgring is een combinatie die altijd goed is voor verrassingen.” Ook winnaar Bruno Spengler was dolgelukkig: “Dit herinnert een beetje aan mijn eerste overwinning.” Met zijn tweede zege van het seizoen klimt de Canadees op naar de tweede plaats in de kampioenschapsstand, achter leider Gary Paffett, die zijn voorsprong zag slinken tot 20 punten. Martin Tomczyk eindigde in de thuisrace van het BMW Team RMG als derde en behaalde daarmee zijn derde podiumplaats op rij, na de beide tweede plaatsen op de Red Bull Ring en de Norisring.

tomczyk_actie
Martin Tomczyk behaalde zijn derde podiumplaats op rij

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet