Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Mike Verschuur tweede op Silverstone. Overwinning voor Enjalbert

Dimitiri Enjalbert pakte op Silverstone zijn derde zege dit seizoen. Mike Verschuur eindigde als tweede, waardoor hij nog maar één punt achter staat op de leider in het kampioenschap, de Fransman Jonathan Hirschi.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto's Insight F1

verschuurmike4

Fraaie tweede plek voor Mike Verschuur(l) tijdens de eerste wedstrijd in Silverstone

Tweede plek voor Mike Verschuur
Enjalbert maakte een perfecte start en nam direct de leiding, gevolgd door Giorgio Pantano en Mike Verschuur, die Pantano meesterlijk wist uit te remmen. Ook Jonathan Hirschi en Fabrice Walfisch trachtten hun slag te slaan, maar de Italiaan wist zijn derde positie uitstekend te verdedigen. Walfisch was de eerste die in de negende ronde voor zijn verplichte pitstop naar binnen ging. In de daaropvolgende ronde gingen Enjalbert en Hirschi naar binnen, terwijl Verschuur en Pantano voor een andere strategie kozen. Zij gingen vrij laat naar binnen. Na de verplichte stops waren er nog weinig positiewisselingen. Enjalbert behaalde voor Boutsen Energy Racing zijn derde zege dit seizoen.

Dimitri Enjalbert: “Voor mij is dit een zeer goede dag. Sinds het begin van het seizoen heb ik twee poles en drie overwinningen behaald. Ik had een erg goede start en besloot aanvallend te blijven rijden. Ik houd wel van dit circuit want ik won hier ook in FIA GT3.” Mike Verschuur: “Voor mij is dit de eerste keer op Silverstone en ik ben erg blij. Het team heeft een goed job gedaan en ik hoop morgen te winnen, zodat ik misschien als leider in het kampioenschap Silverstone kan verlaten.”: “Ik ben zeker blij met de tweede plaats. Ik had hier nog nooit gereden, maar de trainingen en kwalificaties verliepen geheel naar wens. In de beginfase van de race had ik last van onderstuur maar naarmate de banden op temperatuur kwamen, was het probleem verdwenen. Echter na de pitstop voelde de auto niet goed aan. Het bleek een afgebroken rolbar waardoor de auto aan de achterkant heel onstabiel werd. Gelukkig ben ik op het podium terecht gekomen en ook nog voor Jonathan Hirschi geëindigd. Ik heb nog slechts een achterstand van 1 punt. Morgen hoop ik hem te passeren in het kampioenschap!” 

verschuurmike3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet