Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Zesde overwinning voor Enjalbert. Mike Verschuur 2e en leidt kampioenschap

In de eerste wedstrijd op de Nürburgring eindigden Dimitri Enjalbert en Mike Verschuur als eerste en tweede, terwijl hun belangrijkste opponent Jonathan Hirschi uitviel en waardevolle punten liet liggen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s: Renault Sport

verschuur_nb
Mike Verschuur leidt het kampioenschap.



Zesde zege voor Enjalbert
Mike Verschuur kwam slecht weg en kon zijn pole niet optimaal benutten waardoor Enjalbert de leiding nam. Het gehele veld kwam nog goed door de eerste bocht heen, maar in de tweede vielen de eerste slachtoffers. Achter Enjalbert en Verschuur vielen de klappen. Walfisch, Catsburg, Hirschi en Dermont konden hun aspiraties direct begraven. Dermont probeerde met fladderend bodywork nog de pits te bereiken maar moest eveneens de strijd staken.

Enjalbert en Verschuur gaven tot aan de verplichte brandstofstop de toon aan. Enjalbert ging als eerste naar binnen terwijl de als derde geklasseerde Jean Philippe Madonia twee ronden later volgde. Kort daarop kwam Verschuur eveneens binnen. Pierre Thiriet en Matthie Cheruy kozen voor een andere strategie dan de koplopers. Het leverde Thieriet voordeel op, hij was iets sneller dan zijn TDS teamgenoot Madonia terug op de baan.

Voor Enjalbert was het zijn zesde zege dit seizoen terwijl Mike Verschuur voor de zevende maal dit seizoen de tweede podiumplek veroverde. De Nederlander leidt na het uitvallen van Hirschi met een voorsprong 12 punten in het kampioenschap.

_crash_nbb
Vier tegenstanders minder voor Verschuur en Enjalbert!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet