Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Nick Catsburg klassementsleider na zege en P2 op Hockenheim

480_megane_hh_bschoth_r1

Nick Catsburg heeft goede zaken gedaan in de Eurocup Mégane Trophy. Tijdens de World Series by Renault op het circuit van Hockenheim won hij de eerste race en werd hij tweede in race twee. In de eerste race ging Bas Schothorst halverwege de race aan de leiding. Toen Catsburg en Schothorst elkaar raakten in de hairpin ging de kopman van McGregor by Equipe Verschuur in de rondte en viel hij ver terug naar de twaalfde positie. In de tweede race knokte Schothorst zich terug naar de vijfde positie. Catsburg heeft nu de leiding in het kampioenschap overgenomen van zijn teamgenoot Pierre Thiriet, Schothorst staat nu vierde.

Tekst en foto’s: PR

Kwalificatie race 1
In de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen bleef Catsburg aanvankelijk steken op een tweede plaats. Doordat polesitter Niccolo Nalio de baan teveel had afgesneden werden alle tijden van de Italiaanse coureur afgenomen en schoof hij automatisch door naar de eerste plaats. Bas Schothorst kwalificeerde zich als derde.

480_megane_hh_catsburg_s

Race 1
Catsburg kwam bij het doven van de startlichten goed van zijn plaats. Hij pakte de leiding en behield die tot aan de verplichte pitstop, maar zijn Megane had problemen met de camber plates. Bas Schothorst wist daardoor het gat te dichten en wilde Catsburg in de hairpin passeren, maar daarbij raakten de Nederlanders elkaar. Castburg kon door, maar Schothorst spinde en viel ver terug. Ook Thiriet, teamgenoot van Catsburg en klassementsleider, vond aansluiting, maar Castburg hield de deur stevig dicht en kon als winnaar over de finish rijden.

In de Gentlemen Cup was er wel vreugde bij het team van Frans Verschuur. Hoevert Vos kwam voor teamgenoot Wim Beelen en Cup-leider Jean Philippe Madonia als eerste over de finish.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet