Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Massa pakt overtuigende pole

Felipe Massa heeft in Singapore zijn eerste slag geslagen om Lewis Hamilton van de koppositie in het kampioenschap te stoten. De Braziliaan was in de kwalificatie ongenaakbaar en versloeg zijn directe concurrent met een verbluffende voorsprong van 0.664 seconde. Of dit gat verklaarbaar is door het gewicht van de Ferrari zal morgen blijken tijdens de eerste nachtrace in de Formule 1. Kimi Räikkönen start op plaats drie achter de twee titelpretendenten. Kubica, Kovalainen en Heidfeld volgen.

Tekst: Daan Jeuken

Het nieuwe circuit van Singapore ligt er bij kunstlicht prachtig bij, maar toch waren de coureurs tot dusver niet al te lovend. Bijvoorbeeld de ingang van de pitstraat zou niet goed zijn en dat blijkt in Q1 al vrij snel. Rubens Barrichello zit in zijn vliegende ronde, als voor hem een BMW de pits in wil rijden. Hiervoor moet de BMW-rijder de laatste bocht langzamer nemen, maar op dat moment zit net Barrichello op zijn staart. De Braziliaan is de dupe, moet van het gas en breekt zijn vliegende rondje gelijk af. Gelukkig voor de Honda-coureur is er nog wat tijd over, maar ook in deze extra tijd lukt het Barrichello niet om door te dringen tot Q2.

Giancarlo Fisichella heeft een bijzonder slechte dag. Vanochtend lanceerde hij zichzelf over de kerbs van bocht 10 en beschadigde hij zijn auto flink. Zijn monteurs deden prima werk door zijn auto nog net op tijd te prepareren zodat de Italiaan in Q1 nog een rondje kan rijden. Fisichella bedankt zijn monteurs echter door wederom van de baan te schieten en zijn neus in de muur te boren.

Het is sowieso al niet het weekend van Force India, want Adrian Sutil komt er al het hele weekend absoluut niet aan te pas. In de kwalificatie is hij bijna anderhalve seconde langzamer dan de man voor hem. Sebastien Bourdais en Nelsinho Piquet stranden ook in de eerste sessie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet