Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ADAC Formel Masters

Div: Sport Kort: F3/ADAC Formel Masters: Rookie Titel voor Lucas Auer en Ned. Top 10 resultaten

De titelstrijd in de ATS F3 Cup werd afgelopen vrijdag al beslist. Met een pole kroonde de Zweed Jimmy Eriksson zichzelf tot de nieuwe titelhouder. VAR behaalde met Lucas Auer de rookie titel.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

2012_lucas_auer_hockenheim
Lucas Auer beleefde bij Frits van Amersfoort een fantastisch debuutjaar.


Jimmy Eriksson nieuwe ATS Cup F3 titelhouder
Voor Motopark Lotus was het een uitstekend weekend op het 4.574 km. lange GP circuit van Hockenheim een uitstekend weekend. Het team behaalde drie zeges. Kersverse kampioen Jimmy Eriksson tekende voor twee overwinningen en de Rus Artem Markelov voor de Sprintzege.

De titelstrijd was na de kwalificatie op vrijdagmiddag beslist. Met een pole behaalde Eriksson nog vóór het weekend de titel. Eriksson won beide wedstrijden. De Zweed won de allereerste wedstrijd op zaterdagmiddag en sloot het seizoen tevens met een fraaie overwinning af. In de eerste wedstrijd behaalde Lotus Motopark met Kimiya Sato een fraaie dubbeloverwinning. De Australiër Mitchell Gilbert eindigde voor het Zweedse Performance Racing als derde. Direct bij de start waren de Israëliër Alon Day en de Zwitser Yannick Mettler bij een aanrijding betrokken. Achter Dennis van der Laar kwam Day nog als zesde over de streep.

2012_kampioen_eriksson
Jimmy Eriksson was al kampioen nog voordat het weekend begon!

VAR-coureur Lucas Auer kreeg een in de zeventiende ronde een ‘’drive-through’’opgelegd omdat hij de “tracklimits’’ aan het eind van start/finish niet respecteerde. Elk nadeel heeft zijn voordeel want voor de tweede wedstrijd kon Auer vanaf pole vertrekken.

2012_day_aktie
Alon Day zorgde gedurende het gehele weekend voor de nodige actie.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet