Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Nyck de Vries behaalt eerste podium tijdens tweede race op de Nurburgring

23jun12-530

McLaren talent Nyck de Vries heeft na een chaotische tweede race van de Formule Renault 2.0 NEC dit weekeind zijn eerste podiumplaats in de formule auto’s behaald. Tot op de laatste ronde bleef het verschil met koploper Stoffel Vandoorne binnen een seconde, wat een mooi gevecht voor de eerst plaats opleverde. Andrea Pizzitola werd derde op een droge en zonnige Nurburgring.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Essay Produkties/Chris Schotanus

Met Vandoorne en De Vries op de eerste startrij ging de race goed van start, beide heren wisten direct een gat te trekken naar de overige 34 deelnemers. Pieter Schothorst had ook een goede eerste ronde en kwam als derde door bij het kruisen van de start/finishlijn. Kort daarna ging het echter mis voor Jakub Smiechowski en Shahaan Engineer. Door een fout van de marshalls kwam Engineer dwars op de baan te staan, waarna de safetycar ingezet moest worden. Vanwege een blunder van de VLN organisatie kon deze procedure niet worden voortgezet, waarna de race kort moest worden afgebroken om op de meest veilige manier de gestrandde auto’s te kunnen bergen.

Met 19 minuten op de klok werd de race geherstart. Vandoorne en De Vries herhaalden hun trucje en reden samen weg bij de rest van het veld. Kort na de herstart werd Pieter Schothorst slachtoffer van de ambitieuze Fin Mikko Pakari. Beide heren eindigden in het grind van de Castrol Kurve. Vooraan maakten Vandoorne en De Vries het nog spannend door elke ronde op minder dan een halve seconde van elkaar door te komen. Uiteindelijk zette Vandoorne een maximale prestatie neer, met twee pole positions en twee overwinningen. Nyck de Vries scoorde met zijn sterke prestatie een tweede plek, zijn teamgenoot Andrea Pizzitola werd derde.

23jun12-795

In het algemeen klassement heeft Vandoorne met Josef Kaufmann Racing de leiding overgenomen van Jake Dennis, die daarmee naar de tweede plek verwezen werd. Op slechts een punt daarachter staat nu Jordan King voor Manor MP Motorsport, die dit weekeind geen podiumplaats scoorde maar waarvan zeker nog een aantal verwacht mogen worden in de resterende zes ronden van dit seizoen.

De volgende race van de Northern European Cup vindt plaats op het circuit van Oschersleben van 6 tot 8 juli.

Uitslag Race 2 (Race 5 voor de Northern European Cup)