Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Dennis wint, De Vries wordt tweede in eerste race op Assen

podium_race_1

De eerste race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup tijdens de Gamma Racing Day is gewonnen door Jake Dennis voor het Britse Fortec Motorsport. Nyck de Vries, gestart van een zesde plek, vocht zich knap naar het podium en werd tweede. Zijn teamgenoot bij R Ace Gp, Andrea Pizzitola maakte het podium af.

Foto’s: Chris Schotanus / Essay Produkties
Tekst: Claire Dubbelman

Hoewel er voor zaterdag regen werd voorgehouden, bleef het ondanks dreigende luchten toch droog. Jake Dennis, die op dit moment aan de leiding gaat in het tussenklassement, mocht vanaf pole vertrekken en vond Andrea Pizzitola naast zich. Pieter Schothorst had bovendien sterk gekwalificeerd en startte vanaf de derde plek.

Na het doven van de lichten was het Franse talent van de FFSA het beste weg en leidde het veld van 31 auto’s door de eerste ronde. De eerste bocht op het TT circuit van Assen bleek te krap voor drie auto’s naast elkaar, waarbij Josh Hill het slachtoffer werd. De zoon van Damon Hill kon wel verder, maar moest zich vanaf dat moment vanaf de 30ste positie terug naar voren vechten.

Dennis liet echter niet zomaar verstek gaan, bleef op Pizzitola’s staart en greep zijn kans in de derde ronde. Terwijl Dennis daarna gestaag een voorsprong opbouwde, was Jeroen Slaghekke bezig met een echt inhaalslag. Vanaf een twaalfde plek, lag hij na de eerste ronde al zesde. Deze moest hij later afstaan aan Steijn Schothorst die een enorm tempo volhield en dat ook onderstreepte met de snelste raceronde in 1:39.012.

race_1_rij

Vooraan bleef het gevecht in stand, vooral de tweede plaats werd hard bevochten. In de zevende ronde lukte het de Vries om Pizzitola te verschalken, waarna de kop van Dennis, De Vries en Pizzitola na 15 ronden zo over de finish kwam.

Morgen vertrekt De Vries voor de verwachte 50.000 mensen op de tribunes vanaf pole position. De race zal om 16.10 worden verreden en te volgen zijn via de livetiming (www.raceresults.nu).

Uitslag Race 1 Assen

1. Jake Dennis in 15 ronden, 25 minuten en 8.021 seconden, 2. Nyck de Vries + 3.269, 3. Andrea Pizzitola + 6.790, 4. Pieter Schothorst + 13.754, 5. Ed Jones + 14.225, 6. Steijn Schothorst 14.309, 7. Jeroen Slaghekke + 14.635, 8. Jordan King + 17. 322, 9. Mikko Pakari + 18.591, 10. Ignazio D’Agosto + 20.303, 11. Meindert van Buuren Jr + 20.401, 22. Frank Suntjens +1.03.793,