Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Flashback Gold Coast 600. Mooie Rookie Prestatie Bleekemolen

De derde editie van de Gold Coast 600 voor de V8 Supercars was wederom een groot succes in het Australische Surfer’s Paradise. De buit werd tussen Triple Eight Team Vodafone en FPR Racing eerlijk verdeeld. Beide toppers schreven een wedstrijd op hun naam. Jeroen Bleekemolen was bij zijn GC600 debuut één van de beste rookies!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s FPR, Team Vodafone, Holden, BAM Media

2012_mika_salo
Mika Salo reed 22 ronden meer dan gepland. Hij won samen met Davison. Klasse laat
zich niet verraden.

Flashback Gold Coast 600
De combinatie Jamie Whincup/Sebastien Bourdais bezorgden Triple Eight Team Vodafone een eerste en een tweede plek in Surfer’s Paradise. Bourdais was daarmee de best presterende buitenlandse coureur en won daarmee voor de tweede maal de Dan Wheldon Memorial Trophy. Het team van Ford Performance Racing pakte afgelopen zondag de tweede wedstrijd. In 2011 was de combinatie Davison/Salo in de tweede wedstrijd dicht bij de zege maar zagen kort voor het einde hun zegekansen in rook opgaan. In de beginfase van de tweede wedstrijd leek er een herhaling van het 2011 resultaat zelfs nog niet eens in te zitten. Mika Salo moest al vroeg naar binnen omdat hij al snel over een “flat spots” op zijn banden beschikte. Dit betekende dat het team naar een andere strategie moest omswitchen. Salo reed daardoor 22 ronden langer dan gepland. Na de allerlaatste stop had Davison profijt van de alternatieve FPR-strategie en kon kort daarna de leiding overnemen. De FPR-coureur kon in de slotfase Jamie Whincup en teamgenoot Mark Winterbottom achter zich houden.

Will Davison: “Nadat ik Tim Slade gepasseerd had moest ik mijn banden sparen. Er stond veel druk op ons. Mika deed fantastisch werk en ik ben erg verheugd dat ik dit eindelijk eens heb kunnen winnen.”

Mika Salo: “Ik had een goede wedstrijd maar toen de banden “flatspots” begonnen te vertonen had ik heel veel last van vibraties. Wij hebben gewacht tot de “brandstofwindow” en toen onze strategie veranderd waardoor ik uiteindelijk meer rondjes reed dan Will. Wij hadden een zeer goede stop en pakten kort daarna de leiding. Het geeft erg veel genoegdoening om hier te winnen omdat we vorig jaar hier de overwinning cadeau hebben gegeven. Ik ben nu wel een surfplank rijker waarmee ik mijn kinderen in de sneeuw in Finland kan laten spelen!”

gc600-2
Triple Eight Team Vodafone blijft met of zonder internationale co-rijder duidelijk
favoriet voor de titel.

Overwinning en Dan Wheldon Memorial Trophy voor Team Vodafone
Met een zege en een tweede plek op Surfer’s Paradise kon Jamie Whincup zijn voorsprong in het kampioenschap wederom vergroten. Indycar-coureur Sebastien Bourdais presteerde uitstekend en behaalde voor de tweede achtereenvolgende maal de Dan Wheldon Memorial Trophy. Whincup is wederom duidelijk favoriet voor de titel.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet