Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Manager 'vergeten' Chris van der Drift te verzekeren

480_vd-Drift-en-manager
Chris van der Drift en zijn manager voorafgaand aan de race op Brands Hatch

Eerder deze maand beleefde Chris van der Drift een zware crash in de Superleague-Formula-race op het circuit van Brands Hatch. Met ondermeer een gebroken enkel, een gebroken pols, een gebroken vinger, twee gebroken ribben en een gekneusd schouderblad kwam hij er nog relatief goed van af, zeker gezien het feit dat hij, naar verluidt, bij zijn crash was blootgesteld aan de op één na hoogste G-kracht die een coureur heeft overleefd... Nu echter is gebleken dat zijn manager buiten medeweten van Chris zelf en in tegenstelling tot gemaakte afspraken voor de coureur geen persoonlijke ongevallenverzekering heeft afgesloten, en dat het management al het prijzengeld dat Chris tot nu toe heeft gewonnen, zelf heeft behouden. Daardoor heeft Chris nu problemen om de kosten voor zijn medische verzorging te kunnen betalen. Om voor hem geld bijeen te brengen, wordt op 7 september aanstaande een benefiet-kartrace in het Britse Milton Keynes georganiseerd, waarvoor Red-Bull-Formule 1-coureur Mark Webber al zijn komst heeft toegezegd.

Tekst: PR
Foto's: Matthé IJzerman


Chris van der Drift wil zijn revalidatie voortzetten in Bisham Abbey, een sportmedisch centrum in Groot-Brittannië dat ondermeer wordt gebruikt door het Britse Olympisch team en toonaangevende rugby- en voetbalclubs. Van der Drift zou de eerste coureur zijn die van dit nieuwe centrum in Buckinghamshire gebruik gaat maken. Hiervoor is echter geld nodig, en om dat in te zamelen wordt de genoemde kartrace georganiseerd.

Aan alle coureurs, raceteams en autosportbedrijven:

Toon je steun voor een coureur en schrijf je in voor de kartrace, die op 7 september vanaf 17.00 uur plaatsvindt op de Daytona-kartbaan in Milton Keynes. Het inschrijfgeld voor een team bedraagt 250 Britse Pond (het standaard-inschrijfgeld van Daytona), plus een donatie voor Chris. Er wordt tijdens het evenement ook een veiling georganiseerd, waarvoor donaties in de vorm van autosport-memorabilia graag worden aangenomen.

Wie een team wil inschrijven, kan contact opnemen met Jessica: telefoon 00 44 78 24 60 28 56 of per mail via jessicaracing (at) googlemail.com

Aan alle autosportfans:

Kom kijken, geniet van de race en doe een bijdrage voor Chris! Er is een café bij de Daytona-kartbaan en er is een veiling waar je bijzondere autosport-artikelen kunt kopen die je niet in de winkel vindt.

Dit bericht graag aan zoveel mogelijk mensen doorgeven!


vd_drift
Chris van der Drift, hopelijk gauw weer in de auto!



Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet